Jag vill jobba med människor, förändring och digitalisering

Sara Aall Campbell läser YH-programmet Digital transformationsledare. Hon valde utbildningen för att hon vill jobba med människor, förändring och digitalisering för en hållbar framtid.

Vad gjorde du innan studierna?

– Jag har en examen inom kost och hälsa och har jobbat med det, samt med hållbarhetsfrågor inom både livsmedel och byggprodukter.

Vad är ditt stora intresse/hobby?

– Fjällvandring, det har funnits med sedan jag var barn och bara vuxit starkare i vuxen ålder. Även yoga är en favorit.

Varför valde du YH-programmet Digital transformationsledare?

– För att jag vill jobba med människor, förändring och digitalisering som möjliggörare för en hållbar framtid. Framtiden är NU och det finns massor att göra—Jag vill vara med! Jag märkte tidigt i utbildningen att beteendevetenskapen från min tidigare utbildning och jobb kommer till nytta i digitalisering och förändringsledning, det handlar faktiskt om människor, inte bara teknik.

Man lär sig projektleda och förändringsleda digitala transformationsresor i en stor bredd av branscher.

Vad lär man sig på utbildningen?

– Man lär sig projektleda och förändringsleda digitala transformationsresor i en stor bredd av branscher. Inriktningen är främst samhällsbyggnad, vilket innefattar mycket, allt som behövs för att få ett samhälle att fungera. Genomgående fokus är att ha ett helhetligt perspektiv och inkludera såväl miljömässiga som sociala och ekonomiska faktorer. Man får givetvis även tekniska kunskaper inom såväl IT som automation.

Vad fick dig att välja din nuvarande skola?

– Jag ville prova hur yrkeshögskola var och jag ville vara säker på att välja en skola som höll hög kvalité och hade studenter som var nöjda samt fick kvalificerade jobb. Och så ville jag förstås välja en skola som hade en utbildning jag var intresserad av. John Ericsson Institutet stämde väl in på båda dessa krav som jag hade. Därtill är det en extra trygghet att JEI även är kvalitetsauktoriserade av Almega utbildningsföretagen.

Att det är just yrkesverksamt kopplat → det vi lär oss är det som är aktuellt nu

Vilka är de största fördelarna med YH-upplägget?

– Att det är just yrkesverksamt kopplat → det vi lär oss är det som är aktuellt nu. Jag gillar att vara med live så mycket som möjligt då man kan ställa frågor direkt och ha intressanta diskussioner, men allas livspussel ser ju olika ut, det är en fördel att kunna ta del av materialet när det passar bäst. Stort plus att läsa en kurs i taget, så kan man gå all in för just de ämnet för perioden.

Är lärarna yrkesverksamma?

– Ja och det märks! Wow vad de kan, det är väldigt värdefullt att få insikt i projekt som pågår NU och koppla det vi lär oss till “verkligheten”.

Stämningen i klassen?

– Det är alltid nära till hands att ses digitalt för att bolla något privat eller i skolan. Bra stöd och en otrolig bredd av kompetens, många perspektiv i en relativt liten grupp! Snart ska vi alla ses inklusive några lärare på vårt första studiebesök, på en industrianläggning som kommit väldigt långt med automationen.

Vilket ämne har varit mest intressant?

– Oj vad svårt, de flesta! Smart City är väldigt intressant eftersom det involverar allt från AI i sjukvården till smarta energisystem och morgondagens mobilitet. Även förändringsledningskursen var otroligt kul.

Vilka yrkesroller leder utbildningen till?

  • Förändringsledare
  • Digital transformationsledare
  • Projektledare inom digitalisering

Självklart! Som sagt, stort plus att lärarna är yrkesverksamma.

Rekommenderar du skolan?

– Självklart! Som sagt, stort plus att lärarna är yrkesverksamma.

Dina 5 tips till de som ska studera.

  • Avsätt tid för omvärldsbevakning, kursplanen är bra men mer finns!
  • Var med live på föreläsningar så ofta du kan och ha kameran på, det skapar engagemang i gruppen och ger välförtjänt respons för den som föreläser.
  • Knyt så många kontakter som möjligt under studietiden både digitalt och live. Gå på mässor, seminarier etc och glöm inte att vara generös med ditt nätverk till andra, det smittar tillbaka!
  • Planera in fasta studiedagar respektive helt studiefria dagar om du har möjlighet – återhämta dig med träning och vila.
  • Ge inte upp för att något är svårt. Du kan!

Här kan du läsa mer om YH-programmet Digital transformationsledare

 

Vi samarbetar med bland andra
AFRY / Akademiska Hus / Balder AB / Bygg vesta / Castellum / COOR / Einar Mattsson AB / Fasticon / Fastpartner / Gunnar Karlsén / HSB / Hufvudstaden / Jernhusen / Mi Casa / Nabo / Newsec / Planima / Primär AB / Riba AB / Riksbyggen / Sustend AB / Sveriges Fastighetsförvaltning / Värmex / Vasakronan / Wallenstam / Willhem AB / WSP /