”Jag har fått ett fantastiskt jobb tack vare min utbildning på JEI”

Valentina Sadighi tar snart examen från YH-utbildningen Fastighetsförvaltare på JEI, och hon har redan fått jobb på sin nuvarande LIA-plats. Här delar hon med sig av sina erfarenheter från utbildningen.

Vad har du jobbat med innan?
– Fastighetsförvaltarutbildningen är på 2,5 år och jag startade i augusti 2018. Innan dess arbetade jag bland annat som flygplatskontrollant i några år och som säljare på Åhlens.

Har du någon hobby?
– Hobby? Ska man ha det, skrattar Valentina. Jag har en underbar liten hund. Han heter Mille och är en fluffig och fin liten Pomeranian.

Vad fick dig att välja John Ericsson Institutet?
– När jag kom till skolan på öppet hus kände jag att det här är riktigt bra. Jag kommer ihåg att utbildningsledarna Mirva och Anna var väldigt trevliga och personliga. Det var inget snack, jag ville verkligen gå på John Ericsson Institutet. Jag skulle även vilja lyfta min nuvarande utbildningsledare Dag Jordin. Han är bäst, men, alla är väldigt kunniga.

Vad fick dig att välja Fastighetsförvaltare?
– Jag älskar att jobba med människor och gillar att man har daglig kontakt med hyresgästerna. Det är ett varierat jobb som kan ge en bra karriär. Det är spännande hur mycket det här jobbet gör att man utvecklas som person. Är man blyg från början så blir man snabbt utåtriktad.

Vilka är fördelarna med YH-utbildning?
– Utbildningarna är kortare än andra utbildningsformer och man har mycket praktik. Det gör att man samlar på sig erfarenhet och vet vad jobbet handlar om när man tar examen. Man kan börja jobba effektivt från dag ett.

Vilket ämne har varit mest givande?
– Då måste jag välja två kurser; Affärsmannaskap och fastighetsekonomi samt Juridik inom fastighetsförvaltning. Båda kurserna har hjälp mig väldigt mycket i mitt nuvarande jobb

Var har du varit på LIA?
– På lite olika ställen, nu gör jag min sista LIA på ett företag som heter Hembla. Och jag har faktiskt redan fått anställning! Men jag väljer självklart att gå färdigt utbildningen också. Jag vill ha en examen. Om jag kanske vill byta jobb om några år så är det viktigt. Mitt råd till alla som går en YH-utbildning är att inte hoppa av bara för att man får jobb. Särskilt om det bara är några månader kvar på utbildningen.

Tar du CSN?
– Ja. CSN är fantastiska och gör det möjligt för många som annars inte skulle ha råd att utbilda sig.

Varvill du jobba när du tar examen?
– Jag är redan där jag vill vara. På Hembla. Nu jobbar jag som uthyrare, vilket var det jag ville jobba med.

Har du några råd till de som ska studera
– Mitt råd är att försöka få LIA-praktik på olika platser, så att man breddar sitt kontaktnät och får djupare insikt om yrkesrollen.

Rekommenderar du skolan?
– Jag rekommenderar både skolan och utbildningen. Gillar man fastigheter så är det klockrent. Det är nästan helt garanterat att det finns jobb långt tid framåt.

Läs mer om utbildningen Fastighetsförvaltare här

Vi samarbetar med bland andra
AFRY / Akademiska Hus / Balder AB / Bygg vesta / Castellum / COOR / Einar Mattsson AB / Fasticon / Fastpartner / Gunnar Karlsén / HSB / Hufvudstaden / Jernhusen / Mi Casa / Nabo / Newsec / Planima / Primär AB / Riba AB / Riksbyggen / Sustend AB / Sveriges Fastighetsförvaltning / Värmex / Vasakronan / Wallenstam / Willhem AB / WSP /