Nystart!

Bobo fick chefsjobb direkt

Bobo Blixt var över 50 år när han bestämde sig för att byta karriär. Han hittade en annons för John Ericsson Institutet och bestämde sig för att slå till. – Jag hade inte gått i skolan sedan jag var 17 år, men jag tog en chansning och det var verkligen lyckat, säger Bobo.

Bobo Blixt var över 50 år när han bestämde sig för att byta karriär. Han hittade en annons för John Ericsson Institutet och bestämde sig för att slå till.
– Jag hade inte gått i skolan sedan jag var 17 år, men jag tog en chansning och det var verkligen lyckat, säger Bobo.

Det är aldrig för sent att hitta nya vägar i livet, det är Bobo Blixt ett levande exempel på. När han var 52 år bestämde han sig för att ge sig in på en ny karriär.
– Jag såg en annons för John Ericsson Institutet och bestämde mig för att söka på vinst och förlust, säger Bobo.

Chef för driftgruppen

Det valet visade sig vara en succé. Redan innan utbildningen var klar hade han fått jobb och idag jobbar han som driftledare i ett stort köpcentrum norr om Stockholm.
– Vi är ett gäng på fem personer som är ansvariga för driften i köpcentret och jag är chef för den gruppen. Det är ett superroligt jobb och jag trivs jättebra, säger Bobo.

Gillar att lösa problem

På utbildningen till fastighetstekniker hos John Ericsson Institutet fick Bobo en gedigen kunskap och teknisk utbildning – något som är A och O i jobbet. Han hade ingen erfarenhet av att jobba tekniskt, utan ser sig själv mer som en ”fixare”.
– Jag har alltid tyckt om att lösa problem och att hjälpa människor. Via utbildningen fick jag kunskap och en tro på att jag skulle klara av detta jobbet, säger han.

Stora chanser till jobb

Men Bobo var inte den enda som hade jobb direkt efter examen. Han uppskattar att ungefär 90 procent av klasskamraterna nu jobbar i fastighetsbranschen.
Den som vill göra en liknande resa som Bobos kan med fördel ansöka till någon av John Ericsson Institutets utbildningar inom fastighetssektorn. De är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Vi samarbetar med bland andra
AFRY / Akademiska Hus / Balder AB / Bygg vesta / Castellum / COOR / Einar Mattsson AB / Fasticon / Fastpartner / Gunnar Karlsén / HSB / Hufvudstaden / Jernhusen / Mi Casa / Nabo / Newsec / Planima / Primär AB / Riba AB / Riksbyggen / Sustend AB / Sveriges Fastighetsförvaltning / Värmex / Vasakronan / Wallenstam / Willhem AB / WSP /