”Att börja på JEI är det bästa beslut jag tagit”

Angelica Nilsson letade efter ett arbete med varierade arbetsuppgifter när en kompis tipsade om Drift- och fastighetstekniker. Hon tycket det lät bra och valde utbildningen på JEI, ett beslut som hon tycker har varit det bästa hon tagit.

Har du någon hobby?

– Att vara hockeymamma till min son som är målvakt, Jag gillar även scrapbooking, resa med familjen och umgås med vänner. Jag är även lite av en problemlösare och skapade en adapter som man sätter på dammsugaren för att dammsuga rören till fläktluftkylarna som sitter oåtkomligt åt. Denna idé kan man anpassa efter behov och dimensioner på rör. Jag gjorde även mitt examensarbete om detta.

Varför valde du Drift- och fastighetstekniker?

– Jag har en väninna som är fastighetstekniker så jag kunde förhöra mig lite om arbetsuppgifter och insåg att det skulle passa mig utmärkt. Jag är även serviceminded, gillar att jobba med händerna och komma på lösningar. Dessutom behöver jag ha ett jobb med variation så att kroppen ska klara av att jobba.

Vad fick dig att välja John Ericsson Institutet?

– Den var närmst och verkade bra och seriös, av det jag läste på hemsidan. Gillade även att man hade en kurs i taget så man kunde fokusera sig helt på den. Då jag bor i Helsingborg så blev distans-upplägget jättebra för min del så vi fick ihop livspusslet med sportande barn och man.

Vilket ämne var mest intressant?

­– Svårt att välja då alla har varit bra och givande, men några jag kommer minnas länge är Juridik (Martin Rosell, vars inlärningsteknik är fenomenal), Fastighetsautomation (Patrik Sjöstrand, vars intresse för sitt jobb och framtida tekniska lösningar är inspirerande) och Driftteknik (Bengt-Göran och Jonathan, vars kompetenser är slående).

Blev sedan timanställd redan efter första LIA-perioden.

Var gjorde du din praktik?

– Jag gjorde mina praktikperioder på Coor Service Management på ICA-lagret i Helsingborg. Blev sedan timanställd redan efter första LIA-perioden.

Var jobbar du nu?

– Jag fick jobb ett år innan examen på Coor Service Management på ICA-lagret i Helsingborg, där trivs jag bra som Fastighetstekniker med SBA-ansvar. Det är en arbetsplats man kan utvecklas något enormt på.

Det bästa beslutet jag tagit var att börja på JEI.

Rekommenderar du skolan?

– Absolut! Det bästa beslutet jag tagit var att börja på JEI. Marie-Louise var dessutom fantastisk som utbildningsledare. Hon peppade och gjorde så att man orkade genom allt. Tackar henne enormt för detta

Dina 5 tips till de som ska studera.

  1. Ta ansvar för din egen utbildning och sug åt dig som en svamp.
  2. Lyssna på lärarna och visa intresse för det dom undervisar.
  3. Ställ frågor! Utan frågor, inga svar.
  4. Har ni utbildning på teams, slå på kameran så lärarna kan se att ni förstått.
  5. Var glad, trevlig och nyfiken på din LIA-plats.

Här  kan du läsa mer om YH-utbildninvgen Drift- och fastighetstekniker

Vi samarbetar med bland andra
AFRY / Akademiska Hus / Balder AB / Bygg vesta / Castellum / COOR / Einar Mattsson AB / Fasticon / Fastpartner / Gunnar Karlsén / HSB / Hufvudstaden / Jernhusen / Mi Casa / Nabo / Newsec / Planima / Primär AB / Riba AB / Riksbyggen / Sustend AB / Sveriges Fastighetsförvaltning / Värmex / Vasakronan / Wallenstam / Willhem AB / WSP /