5 anledningar till att välja John Ericsson Institutet

Att välja rätt utbildning och skola kan kännas som en riktig djungel. Hur ser framtiden ut? Kommer jag få jobb? Efter att ha läst den här listan kommer du förhoppningsvis känna dig lite lugnare – och klokare.  

När det är dags att välja utbildning är det flera faktorer som spelar in. Hos John Ericsson Institutet kan du läsa till fastighetstekniker, fastighetsförvaltare eller fastighetsingenjör. Här listar vi fem olika anledningar till varför du ska välja just John Ericsson Institutet.

1). CSN-berättigade utbildningar

Alla YH-utbildningar vid John Ericsson Institutet är gratis och CSN-berättigade. Det innebär att du kan fokusera på dina studier istället för att oroa dig över ekonomin.

2.) Mindre och personligare skola

John Ericsson Institutet är en mindre skola vilket innebär att elever och lärare får en mer personlig relation jämfört med de större skolorna. Det innebär att lärarna kan hjälpa till med att synliggöra elevernas mål och ambitioner. På så sätt är det lättare för lärarna att rekommendera studenterna till företag i branschen.

3). Praktik som ofta leder till anställning

Praktiken är en viktig del i utbildningen. Det är då studenterna förvandlar sina teoretiska kunskaper till praktiska erfarenheter. Praktiken innebär även att man får knyta kontakter med branschen och ofta får studenten erbjudande om anställning på praktikplatsen.

4). 9 av 10 får jobb efter studierna

Det råder byggboom inom fastighetsbranschen och inom de närmsta åren planeras 10 000 nyanställningar för att möta behovet av arbetskraft. Det har John Ericsson Institutet tagit fasta på och utbildar till de tre bristyrkena fastighetstekniker, fastighetsingenjör och fastighetsförvaltare. Deras nära samarbete med branschen och praktiken som ingår i utbildningen innebär att 9 av 10 som studerar hos dem får jobb direkt efter examen. Ofta leder praktiken till anställning direkt efter examen.

5). Goda karriärmöjligheter

Efter att ha läst vid John Ericsson Institutet har du alla möjligheter att utvecklas vidare och avancera i karriären som exempelvis chef för inom fastighetsbranschen. Ett exempel på det är Bobo Blixt som direkt efter utbildningen fick jobb som driftledare för ett stort köpcentrum.

Fastighetsbranschen skriker efter kvalificerad arbetskraft och karriärsmöjlighetern är oändliga. Det är med andra ord ett drömläge att få jobb i en bransch på stark frammarsch.

 

Vi samarbetar med bland andra
AFRY / Akademiska Hus / Balder AB / Bygg vesta / Castellum / COOR / Einar Mattsson AB / Fasticon / Fastpartner / Gunnar Karlsén / HSB / Hufvudstaden / Jernhusen / Mi Casa / Nabo / Newsec / Planima / Primär AB / Riba AB / Riksbyggen / Sustend AB / Sveriges Fastighetsförvaltning / Värmex / Vasakronan / Wallenstam / Willhem AB / WSP /